baja

2018.10.14. 14:25

Szoftver segít visszaszorítani a kórházi fertőzéseket Baján

Lezárták a Bajai Szent Rókus Kórházban azt az európai uniós támogatású projektet, amely a betegbiztonság növelését célozta. A 62 millió forintos beruházás informatikai fejlesztéseket takar, ezek a biztonság növelését, az ellátás minőségének javítását célozták.

PN

Ilyen a karszalagos betegazonosító rendszer bevezetése. A fekvőbeteg-ellátásban kezeltek vonalkódos azonosítót kapnak, így a kórház informatikai hálózata, valamint a mobil leolvasókészülékek révén a betegek pontosan beazonosíthatóak. Ettől a tévedés lehetőségének kiküszöbölését várják, ami egyben az érintett kórházi dolgozók munkavégzését is megkönnyíti.

A fejlesztés másik eleme a takarítást ellenőrző rendszer bevezetése, amely a kórházi fertőzések visszaszorításának eszköze. A rendszer egy több elemből álló módszer: kontrollanyagok segítségével azonosíthatóak a fertőzések szempontjából kritikus helyszínek, ahol fokozott fertőtlenítésre és takarításra van szükség. Az elemző szoftver segítségével kimutatásokat, elemzéseket készítenek, amelyekkel elkészíthető az intézmény kritikus felülettérképe, ez alapján pedig a takarítószemélyzet folyamatosan képezhető – tudatta az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában