Kiskunfélegyháza

2018.09.11. 09:04

Munkába állnak a szociális segítők

Hét óvodai és iskolai szociális segítő kezdi meg a munkáját még szeptemberben a kiskunfélegyházi intézményekben.

Vajda Piroska

Az új szolgáltatás elindításáról és támogatásáról legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete. A gyermekvédelmi törvény írja elő a család- és gyermekjóléti központok általános szolgáltatásai mellett a szociális segítők alkalmazását. Az új munkatársak a Kapocs Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény keretén belül látják el a segítő szolgáltatást, melynek célja a gyermek családban nevelkedésének elősegítése, illetve veszélyeztetettségének megelőzése.

A szociális segítő munka eszközeivel támogatást nyújtanak a köznevelési intézménybe járó gyermeknek, a gyermek családjának és pedagógusainak. A szociális segítők a veszélyeztetettség megelőzése érdekében a gyerek igényeinek és szükségleteinek megfelelő, egyéni és csoportos, speciális programokat szerveznek. Segítik a gyermeket a korának megfelelő nevelésbe és oktatásba való beilleszkedésben, valamint tanulmányi kötelezettségeinek teljesítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában