kalocsa

2018.08.25. 08:31

Trágyázás miatt volt bűz Kalocsán

Kiderült, hogy az elviselhetetlen szagot a múlt hétvégén és a hét elején végzett trágyázás okozta Kalocsán.

Gábor János

A szennyvíztelep ülepítő medencéiből nyert iszapot trágyázásra használják a közeli gazdaságok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Egy közeli gazdaság földjeire vitték a trágyát, a kalocsai szennyvíztelepről, ahol erre a tevékenységre alkalmas iszapot készítenek, bevett gyakorlat szerint, ám a szállítás erős, az egész várost belengő bűzzel járt, magyarázta a polgármester. Dr. Bálint József polgármester a sok lakossági panaszra reagálva utánajárt és a kapott információk alapján leszögezte: ezúttal nem a hasonló esetekben korábban okkal hibáztatott, Foktő melletti sertéstelepről érkezett a szag.

A szennyvíztelep ülepítő medencéiből nyert iszapot trágyázásra használják a közeli gazdaságok
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

– Lehetett volna szerencsésebb időpontokat is keresni a trágyázásra, amikor nincs ilyen nagy hőség, és nem zajlanak ünnepi rendezvények – utalt a városvezető az augusztus 20-i hétvégére, amikorra rengetegen terveztek szabadtéri programokat. – Én ugyan nem vagyok mezőgazdasági szakember, de amennyire tudom, a szerves anyagot a kiszórás után nagyon rövid időn belül beszántják, a szaghatás miatt is, és azért, hogy ne száradjon ki – fejtegette.

Bálint József közölte, az önkormányzat nevében egy dolgot tehetett: megkérte a jegyzőt a trágyázást végző gazdaság megkeresésére, felszólítva őket, hogy legközelebb körültekintőbben járjanak el. A polgármester megköszönte a kalocsaiak türelmét, és azt is, hogy nagy számban jelezték az önkormányzat felé a problémát, így gyorsan léphettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában