kiskunhalas

2018.08.31. 07:00

Szeretnék a halasiak, ha betartanák a csendrendeletet

Hiába az ország egyik legszigorúbb csendrendelete a városban, néhányan a meglévőt is tovább szigorítanák, amit petícióval akarnak elérni.

Pozsgai Ákos

Reggel 6 előtt és este 8 után most sem lenne szabad füvet nyírni

Forrás: Shutterstock.com

Ha ez nem lehetséges, akkor legalább szeretnék tudatosítani azokban, akik fittyet hánynak mások nyugalmára, az órák hosszat tartó fűnyírással és flexeléssel, ezzel semmibe véve az önkormányzat hétvégére és pihenőnapokra vonatkozó szabályozását.

„Talán nincs olyan köztünk, akinek ne zavarta volna meg a pihenését, nyugalmát pár túl aktív és szemtelen szomszéd. Több városban már lépett a városvezetés, és hatóságilag tiltja bizonyos időszakokban a zajkeltést, a nyugalom megzavarását. Arra kérjük a kiskunhalasi képviselő-testületet, hogy más városokhoz hasonlóan hozzon csendrendeletet, amely szombaton 18 óra után és vasárnap egész nap, illetve ünnepnapokon érvényben lenne” – olvasható a petíció egyik elindítója, Hornyák Mihály hétfő este megjelent közleményében.

Csakhogy Kiskunhalason van erre vonatkozó rendelete az önkormányzatnak. Az érvényben lévő rendelkezés szabályozza, hogy a zajjal járó munkákat a lakóövezetekben csak reggel 6 óra és este 8 óra között, a pihenő- és munkaszüneti napokon reggel 8 óra és ­déli 12 óra között lehet végezni. Hasonlóan szigorú előírás vonatkozik minden egyéb hangos, zenés tevékenységre is. Amikor ez a tény a közlemény íróinak tudomására jutott, azzal egészítették ki felhívásukat, hogy akkor a meglévő rendelkezést szeretnénk szigorítani és elérni, hogy végre hatékonyan lépjenek fel a helyi hatóságok a szabályt semmibe vevő emberek ellen.

– Jogunk van a nyugodt pihenéshez, ezért korlátozzák azoknak a kártékony tevékenységét, akik ezt zavarják, semmibe véve az emberi együttélés alapvető szabályait – írják a közlemény készítői.

Reggel 6 előtt és este 8 után most sem lenne szabad füvet nyírni
Fotó: Shutterstock.com

Hornyák Mihály lapunk érdeklődésére elmondta, hogy online petíciójukkal a problémára szeretnék ráirányítani a közvélemény és az önkormányzati illetékesek figyelmét. – Ha kellően szigorú a hatályban lévő ide vonatkozó önkormányzati előírás, akkor pedig azt szeretnénk elérni, hogy a szabályozás tartalma jusson el az emberekhez, ismerjék meg, a hatóságok pedig lakossági jelzés esetén lépjenek fel a renitens városlakókkal szemben – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában