bugac

2018.07.18. 14:00

Új lengyel–magyar barátság születhet

Hosszú távú együttműködés reményében látogatott Bugacra a lengyelországi Zagorz város küldöttsége. A lengyelek olyan magyar településsel szeretnének partnertelepülési szerződést köti, amely hasonló adottságokkal bír, mint Zagorz.

Vajda Piroska

A lengyel delegáció a Bugac határában feltárt Aranymonostor romjait is megnézte 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vajda Piroska

A magyar település kiválasztásában Biernacki Karol Franciszek, a Lengyel Köztársaság tiszteletbeli konzulja, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési és Marketing Nonprofit Kft. segített. Közreműködésükkel jöhetett létre a múlt heti találkozó – tudtuk meg Szabó Lászlótól. A bugaci polgármester elmondta, elsősorban a turizmusfejlesztésről tárgyaltak és már az első megbeszélésen kiderült, hogy sok közös ponton találkoznak terveik: mindkét településen meghatározó a vadászat, van kisvasút és kolostorrom is. Ugyanakkor Bugac és Zagorz életében is jelentős szerepe van a civil szervezeteknek, az ifjúsági közösségi életnek. Ezen értékek fejlesztésében próbál együttműködni a jövőben a két település. A sikeres tanácskozás hamarosan Lengyelországban folytatódik – összegezte Szabó László.

A lengyel delegáció a Bugac határában feltárt Aranymonostor romjait is megnézte
Fotó: Vajda Piroska / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!