Kecskemét

2018.07.04. 14:00

Osztrák vendégek jártak a kecskeméti piacon

Háromfős osztrák küldöttség látogatott el kedden a Budai utcai nagypiacra.

Hraskó István

Dornbirnben nincsen olyan piac, mint Kecskeméten

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Guntram Mäser tanácsnok, Elmar Luger ifjúsági irodavezető és Eva Thurnher polgármesteri titkárságvezető Kecskemét osztrák testvérvárosából, Dornbirnből érkezett, és főként a piaccsarnok működésére voltak kíváncsiak, ilyen ugyanis nincs az ötvenezres településen. Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója, a két alpolgármester, Gaál József és dr. Homoki Tamás, valamint Somodiné Triesz Orsolya, a Közösségi Kapcsolatok Osztályának vezetője kísérte körbe a vendégeket, akik később – a Csiperón részt vevő nyolcfős dornbirni gyerekcsoporttal együtt – elmentek a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban rendezett Európai Piknikre is.

Dornbirnben nincsen olyan piac, mint Kecskeméten
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

Dornbirn és Kecskemét idén ünnepli a testvérvárosi szerződés aláírásának 25. évfordulóját. Az osztrák város delegációja szinte minden évben képviselteti magát a Hírös Hét Fesztiválon és a Város Napján. Dornbirni fiatalok többször jártak a Csiperón, de kecskeméti gyerekek is vendégeskedtek már a Dornbirni Vásáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában