Kiskunhalas

2018.07.14. 07:00

Hamarosan a tető is felkerül az épülő sportcentrumra

Jól halad a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium új sportcentrumának építése az intézmény Majsai úti kollégiumának udvarán.

Pozsgai Ákos

A kétszintes épületen gőzerővel dolgoznak a szakemberek

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A mintegy hatszáz négyzetméteres testnevelési központ alapkövét még áprilisban tette le Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, a 133 millió forintból megvalósuló létesítmény még ebben az évben elkészül.

A kétszintes testnevelési és szabadidős központ beruházását a kiskunhalasi székhelyű Merkbau Kft. végzi. Az új sportcentrumban többek között kettő, összesen mintegy 230 négyzetméternyi tornatermet, egy hatvan négyzetméteres előcsarnokot, 140 négyzetméternyi szertárteret és egy ötven négyzetméteres konditermet is építenek. Az épületben összesen mintegy hatszáz négyzetméternyi hasznos területet alakítanak ki. Az új sportközpont a kollégiumi ebédlővel szemben épül meg, építési munkálatai közel egyéves előkészítést igényeltek. A tervek szerint a beruházás év végére készül el teljesen.

A falak már állnak, jelenleg az épület gépészeti munkálatok folynak, heteken belül a tetőszerkezet is a helyére kerül a nyílászárókkal együtt, majd ezt követően készítik el az épület külső szigetelését és vakolatát.

Az épülő sportcentrum új sportágak bevezetésével komoly lehetőséget fog majd kínálni az iskola tanulói számára, amely Bányai Gábor országgyűlési képviselő szerint tovább javítja majd a fiatalok egészségügyi állapotát. Ezt a célt szolgálják a bevezetett napi testnevelésórák is, valamint a kiemelt kormányzati célként megfogalmazott iskolai sportberuházások is.

A kétszintes épületen gőzerővel dolgoznak a szakemberek
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában