KALOCSA

2018.07.02. 17:30

A kórházi dolgozókat ünnepelték Kalocsán

Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója, a magyar egészségügy napja alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken a Szent Kereszt Kórházban, ahol elismeréseket vehettek át az egészségügyben dolgozók.

Tapodi Kálmán

Az ünnepeltek előbb meghallgathatták a Kalocsa Kamarakórus műsorát, majd Rácz Annamária, a neurológiai osztály főnővére szólt Semmelweis kiemelkedő munkásságáról. Bálint József kalocsai polgármester hangsúlyozta, habár nem a város a fenntartója az intézménynek, a település vezetése mindent megtesz azért, hogy a feltételek és a körülmények adottak legyenek, hogy a körzet betegellátását minél magasabb színvonalon tudják elvégezni.

A két éve alapított Év Orvosa díjat dr. Barkóczi Ilona, a tüdőgyógyászati osztály vezetője vehette át dr. Mócza György kórházvezetőtől. Az Év Ápolója elismerést – amit először ítéltek oda – Vajda Józsefné szakápoló kapta.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a kimagasló munkájáért jutalmazta Cselik Annamária vezető dietetikust, Pénzes Jánosné szakasszisztenst és Váradi Ilona főnővért. A kórház dolgozói közül többen – Nagy László informatikus, Szivós Etelka ápolási igazgató, Farkas Zoltánné műtősnő, Mehrfelsz Mónika munkaügyi ügyintéző, Scheibl Zoltán műszaki diszpécser, Virág József gépjárművezető, Oláhné Slezák Krisztina röntgenasszisztens, dr. Mokarrami Mohammad Ali adjunktus – a Bács-Kiskun Megyei Kórházban szerdán tartandó ünnepségen veszik át elismeréseiket Kecskeméten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában