Kiskunhalas

2018.04.08. 10:02

Tanuszoda épülhet Halason

A város vezetése a tanuszodát a meglévő fürdő területén és a szomszédos területek felhasználásával szeretné megépíteni.

Pozsgai Ákos

A fürdőben lehet a tanuszoda

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A város, mint egyik lehetséges helyszín is benne lesz a következő döntési körben, amikor a kormány a tanuszoda-építési program helyszíneit jelöli ki – jelentette be Bányai Gábor országgyűlési képviselő a halasi képviselő-­testület legutóbbi ülésén napirend előtt.

A tervezett tanuszoda ideális mérete közel 820 négyzetméter alapterületű lenne, a medencetérben a tanmedence egy 10-szer 6 méter felületű, nyolcvan centiméteres vízmélységgel, míg a nagymedence 15-ször 25 méteres lenne, két méter vízmélységgel.

A fürdőben lehet a tanuszoda
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Pozsgai Ákos

A halasi strandfürdő komplex felújítási terve is elkészült egy verzióban, amit biztosan tudni lehet, hogy hőforrásként és fürdővízként egyaránt szeretné a város hasznosítani. A terv hamarosan a képviselő-testület asztalára kerül, részletek ezt követően tudhatók meg a tervezett beruházásról – közölte lapunk érdeklődésére Farkas Dániel, Kiskunhalas alpolgármestere.

A képviselő-testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a strandfürdő területét érintő tulajdoni viszonyokat rendezze. Ez az jelenti, hogy a nem közösségi tulajdonú ingatlanrészekre készül egy adásvételi javaslat a képviselő-­testület számára.

A beruházást érintő ingatlan teljes területe 3,6 hektár, ahol az önkormányzati tulajdonrészen túl van két résztulajdonos cég. A cégek tulajdonának megvásárlásáról szól a felhatalmazás, egyelőre nincs döntés esetleges kormányzati támogatásról vagy hitelfelvételről az adásvételhez kapcsolódóan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában