kecskemét

2018.01.19. 15:54

Korszerű lélegeztető gépet vásárolt a kórház a támogatás révén

Egy közel 6,5 millió forintos lélegeztetőgépet vásárolt a kecskeméti megyei kórház a koraszülött részleg számára, a Korábban érkeztem Alapítvány és a Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forintos támogatásának is köszönhetően.

Hraskó István

a Korábban érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítványnak köszönhetõen 2.000.000 Ft támogatásban részesül a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány. A felajánlást „Fabian therapy evolution, Prico szett” típusú lélegeztetõ gép vásárlásához adományozza. Korábban érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány támogatója ez ügyben a Richter Gedeon Nyrt.

Az eszközt már használják is a babák lélegeztetésére, az ünnepélyes átadást – sajtótájékoztatóval egybekötve – viszont pénteken tartották. Ezen dr. Kelemen Edit, a koraszülött részleg vezető főorvosa elmondta: manapság már minden tizedik gyermek idő előtt születik, azaz nem véletlen, hogy a PIC-ekre, vagyis a perinatális intenzív centrumokra egyre nagyobb figyelem irányul.

– A legjobb tudásunk szerint látjuk el a babákat, és ehhez a legjobb eszközök szükségesek. Kevés, hogy túléljék a születést a gyerekek, nekünk az a célunk, hogy maradványtünetek nélkül kerüljenek haza – hangsúlyozta a doktornő, hozzátéve: a kórház vezetése jóvoltából soha nem szenvednek hiányt gépekből, egyszer használatos eszközökből.

– Pici koraszülötteket látni, akik a tenyérben elférnek, és tudjuk, hogy intubálják, megszúrják, és végül egészségesen visszaadják őket a szüleiknek – azt hiszem, nincs ennél csodálatosabb. Amilyen nagy munkát és amilyen színvonalon elvégez a koraszülött részlegünk, az minden támogatást és segítséget megérdemel – mondta dr. Svébis Mihály főigazgató.

Természetesen a köszönet sem maradt el a Korábban érkeztem Alapítványnak és a Richternek sem. A cég öt éve támogatja az alapítványt, a kecskeméti lélegeztetőgéphez ezúttal 2 millió forintot ajánlottak fel, ezt pótolta ki a 4,3 millióval a megyei kórház.

– Kötelességünknek érezzük, hogy ha lehetőségünk van rá, szolgáljuk a jó ügyeket, hiszen felelősséggel tartozunk a társadalom felé – mondta el Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. elnöke, aki nagy elismeréssel szólt a kecskeméti kórházban folyó munkáról is.

– Fantasztikus, hogy vannak ilyen cégek Magyarországon – jelentette ki a Korábban Érkeztem Alapítvány képviselője, dr. Rádi Katalin, aki arról is beszélt, hogy az idei évtől elindul mentorházuk, amely komplex támogatást nyújt a koraszülött gyermekek szüleinek a nehéz és kétségekkel teli időszakban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában