gátér

2018.01.30. 15:50

Ingyenes képzéseket, programokat tartanak

Az egész életen át tartó tanuláshoz való hozzáférést segíti az a kezdeményezés, amelyet Gátér, Pálmonostora és Petőfiszállás önkormányzata indított útjára.

Vajda Piroska

A február elsején induló és két éven át tartó programsorozat megvalósítására 80 millió forintot nyertek – tudtuk meg Jánosiné Gyermán Erzsébettől. Gátér polgármestere elmondta, a programok célja még a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása.

Mind a három településen különböző képzésekre pályáztak, de lesznek közös programjaik is. Indul ingyenes angol nyelvtanfolyam és informatikai képzés, illetve néptánc- és művészeti csoport is.

Gátéron a helyiek igénye alapján szabás-varrás, illetve problémamegoldó gondolkodás tanfolyam indul, de gazdasági alapismereteket is tanulhatnak az érdeklődők. Elindul a színjátszó szakkör, a nyáron pedig háromnapos szabadegyetemet szerveznek, melynek során a pedagógusok a művészetterápiával ismerkedhetnek.

Pálmonostorán indul még sakkszakkör és mezőgazdasági ismeretek tanfolyam. Petőfiszálláson pedig kézműves foglalkozásokat is szerveznek, amelyek arra hivatottak, hogy bemutassák a helyi kézműves mestereket az érdeklődőknek. A programokhoz új eszközöket is vásárolnak, így számítógépekkel, hangszerekkel, varrógépekkel, néptáncos viselettel, nyelvkönyvekkel, projektorral, kivetítővásznakkal, hangosítóberendezéssel gazdagodnak a települések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában