Kecskemét

2018.07.20. 14:00

Száguldó motorosok verik fel az alvókat

Egyre többen panaszkodnak Kecskeméten a késő este, akár éjfélkor vagy éjjel 1 órakor száguldozó motorosokra, akik százak és százak pihenését zavarják meg. A rendőrséghez is érkeztek már bejelentések.

Hraskó István

Lakott területen belül száguldozni nem csak tilos, de életveszélyes és zavaró is (illusztráció)

Forrás: Shutterstock.com

„Képtelenek a rendőrök elejét venni az esténkénti motoros száguldozásoknak. Ma ismét lehetetlen volt pihenni a Halasi út környékén a motorosok miatt. Vajon tényleg ennyire ügyetlen a kecskeméti rendőrség, hogy nem képes csapdát állítani pár őrültnek?” – írt levelet szerkesztőségünknek egy, a Párkány utcában lakó férfi olvasónk.

Mint megkeresésünkre elmondta, a Halasi út, az Izsáki út és a Könyves Kálmán körút felől rendszeresen hallja a motorokat éjszaka, olykor hosszabb időn át, és van, hogy többet is egyszerre, így valószínűsíti, hogy versenyeznek is. „Van, hogy nagyjából éjjel 2-ig tart a buli” – tette hozzá.

A felvetett probléma egyre inkább beszédtéma Kecskeméten, internetes fórumokban is rendszeresen visszatér, szerkesztőségünk több tagja is szokta hallani a motorzajt a nagykörút felől. Megkerestük az ügyben a megyei rendőr-főkapitányságot, és megtudtuk, a Kecskeméti Rendőrkapitánysághoz a közelmúltban két állampolgári bejelentés érkezett a városban közlekedő motorosokkal kapcsolatban. Egy ízben a sebességüket, a második alkalommal pedig éppen az éjszakai nyugalmat megzavaró motorbőgetést sérelmezték.

Kérdésünkre a főkapitányság sajtószolgálata közölte: a Kecskeméti Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya „folyamatosan szervez közlekedésrendészeti akciókat a jogsértések megakadályozása, a szabályszegések felfedése, valamint az esetleges elkövetők beazonosítása érdekében”. Az akciók különböző napszakokban különböző szabályszegések kiszűrésére irányulnak. Emellett a motoros szezonban a főkapitányság forgalom-ellenőrző alosztálya motoros rendőröket is bevet, kifejezetten a „járműtársak” ellenőrzésére.

– A korábbi években nem okoztak problémát a motorosok a városlakóknak. Elsőként 2018 nyarán érkezett motorosokat érintő panasz a Kecskeméti Rendőrkapitányságra. Természetesen közlekedésrendészeti akciók korábban is voltak és lesznek a jövőben is – áll a rendőrség válaszában. Hangsúlyozták, rendszeres és visszatérő a frekventált helyeken a közúti ellenőrzés és a sebesség-ellenőrzés is.

Lakott területen belül száguldozni nem csak tilos, de életveszélyes és zavaró is (illusztráció)
Fotó: Shutterstock.com

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában