Rendőségi bemutató

2024.04.17. 20:57

Drogkereső kutyákkal találkoztak a kecskeméti diákok – galériával, videóval

Szerdán a Rendőrség, " Házhoz Megyünk. Biztonságban Magyarországon." programsorozatának adott otthont a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház.

Orosz Fanni Flóra

A délelőtti különleges tanítási órák célja elsősorban a tájékoztatás, és az ismeretterjesztés volt. Az esemény keretein belül az Egészségfejlesztési Iroda Kecskemét prevenciós előadásán vehetett részt a környék iskoláiból 9 felsős osztály. A fiatalok érdekes és hasznos előadásokat követően (Elf-Bar, snüssz témakörben prevenciós foglalkozás) interaktív feladatokon vehettek részt. Kipróbálhatták többek között azokat a “varázsszemüvegeket” melyek segítségével úgy láttak, mint az alkohol vagy kábítószer befolyása alatt állók. Nem kis kihívást okozott számukra szlalomozni az akadálypályán, és sokan meglepődtek azon is, hogy ezek a szerek ilyen mértékben képesek megmásítani az ítélőképességet. Ezenkívül különböző közlekedési táblákkal is megismerkedhettek egy kockajáték segítségével, sőt még egy rendőrautóba is beülhettek az érdeklődő diákok.  

rendőrségi bemutató, Kecskemét
Jól szórakoztak a gyerekek a rendőrsé bemutatóján
Fotó: Orosz Fanni

A rendhagyó tanítási nap fénypontja pedig egyértelműen a Szarvas téri kutyás bemutató volt, ahol a különleges kiképzésben részesült négylábúak bemutatták drogkereső képességeiket. A rendőrség kutyái egytől-egyig speciális kiképzésen vesznek részt, ezért a vezényszavak és a különböző jelzések megkülönböztetése sem okoz gondot számukra. A rendőrség munkatársai egy erőszakos, üldözéses esetet is szimuláltak a téren, ahol a “bűnözőnek” esélye sem volt menekülésre. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában