Táborfalva

2024.01.19. 10:25

Kutyák helyett lovakat vásárolt és betuszkolta őket a kocsijába

Két pónilovat találtak a pénzügyőrök egy kombi autóban az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójánál – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Tapodi Kálmán

Forrás: NAV

 Mint írták: különös látvány tárult a pénzügyőrök szemei elé, hiszen két pónilovat tuszkolt autójába egy nő, aki Táborfalváról Csenger városába tartott autójával. A pénzügyőrök rutinellenőrzésre kísérték le az autópályáról a lesötétített üvegű járművet. Az autó átvizsgálásakor csempészholmit ugyan nem találtak, de még a járőrök is meglepődtek a kocsiban szállított pónik láttán. 

 

Az egyik ló a hátsó ülés előtt, míg a másik egy kutyaszállító doboz fogságában álldogált a csomagtartóban. Az autót vezető 50 éves nő azt mondta, hogy kutyát akart vásárolni, de mivel azt nem kapott, helyette inkább pónilovakat vett. Tekintettel a szállítás körülményeire és az állatoknak okozott indokolatlan szenvedésre, a pénzügyőrök értesítették a rendőröket, akik szabálysértés miatt indítottak eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában