Vádemelés

2024.01.04. 08:52

Késsel fenyegetve raboltak ki egy baráti társaságot Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt két férfival szemben. Az elkövetők Kecskeméten, éjszaka követtek egy négy fős, fiatalokból álló baráti társaságot, majd amikor utolérték őket, az egyik vádlott elővette a kését és pénzt követelt, a másik pedig ráerősített társa fenyegetésére.

Baon.hu

Forrás: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a büntetett előéletű vádlottak 2023. június 23-án, éjjeli, egy Kecskemét belvárosában lévő bolt előtt találkoztak a három fiatal férfiből és egy fiatal nőből álló társasággal. Amikor a társaság elindult a bolt elől, a vádlottak utánuk mentek és a társaság egyik férfi tagját próbálták magukkal hívni szórakozni. Ezt megakadályozandó az egyik fiatal elhúzta barátját az elkövetőktől. Erre válaszul az idősebb vádlott meglökte és arcon ütötte a közbeavatkozó férfit.

Ezután a négy fős társaság hazaindult, a két férfi azonban utolérte őket, az idősebb vádlott ismét megütötte a korábban társát elhúzó férfit, majd a zsebéből elővett egy 15 centiméter pengehosszúságú kést, azt letette maga elé és közölte, hogy ő „már embert is ölt”. Ezután 3.000 forint átadását követelte. A fiatalabb vádlott félrehívta az egyik fiatalt és azt mondta neki, hogy ismeri a társát és jobban járnak, ha a kért összeget átadják.

A fenyegetések hatására a társaság a pénz átadása mellett döntött és ezért a vádlottakkal egy közeli bankautomatához mentek, ahol a sértett felvette a kért 3.000 forintot, és azt átadta az elkövetőknek. Útban a bankautomata felé, az egyik fiatal telefonon rendőri segítséget kért, amelynek eredményeként az elkövetőket pár perccel a pénz átadása után elfogták és őrizetbe vették.

Az idősebb vádlottnak a rabláson felül három lopásért is felelnie kell. A férfi 2023 májusában feltört egy autót, valamint 2023 júniusában betört egy zárva lévő kecskeméti étterembe. A vádlott az autóból egy 90.000 forint értékű projektort, míg az étterem kasszájából 19.000 forint készpénzt zsákmányolt. Az elkövető 2023. május 29. napján pedig a bankautomatából éppen pénzt felvevő sértett kezéből kivette a felvett 2.000 forintot, majd a segélyhívás miatt elővett, 60.000 forint értékű mobiltelefont és elfutott.

Az ügyészség a két férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, az idősebb vádlottat pedig a rablás mellett 2 rendbeli lopás bűntettével, garázdaság és lopás vétségével is vádolja és mindkét vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

A fotón a feltört autó látható
Forrás: ugyeszseg.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában