Adománybolt

2024.01.05. 11:24

Betöréseket hozott magával az új év Kecskeméten

Ironikus, hogy éppen két olyan helyre törtek be a napokban, melyek feladata és hivatása az elesettek segítése.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: Media adománybolt

Kecskeméten mozgalmasan indult az új év, legalábbis a MoFa és a Medina adományboltoknak biztosan, hiszen valamilyen furcsa egybeesés, hogy a napokban mindkét üzletet megrongálták. A történet iróniája, hogy a Medina Adománybolt az év utolsó napján minden egyes portékáját ingyenesen adta a rászorulóknak, tehát az erőszakos betörés helyett elég lett volna csak szimplán kérni például azokat a ruhadarabokat, amik eltűntek a betörés során.  

Két nappal korábban, a január 3-ra virradó éjszakán történt a Medina szerencsétlensége, akkor a közösségi médián is megosztották az esetet, a betört kirakattal. Szerencsére a károkat már másnap kijavították, de hivatalos eljárás indult, melyről a rendőrség a következőt árulhatta el: 

„Az esetekkel kapcsolatban a Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Az elkövetők felkutatása jelenleg is folyamatban van. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban adni.” – osztotta meg a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság 

A napokban viszont nem csak a Csongrádi utcai adományboltot érte kár, ugyanis valamilyen különös egybeesés, hogy néhány nappal korábban a Szabadság téren található MoFa Adományboltban is hasonló eset történt. A tulajtól megtudhattuk, hogy a rendőrség irata szerint megvan az elkövető. Egy másik esettel kapcsolatban is bűnösnek találták. A zárakat használhatóvá tették már, illetve plusz lakatos megoldást is felszereltek. A felfordulást, és a helyszínelés nyomait még aznap összetakarították. A betörés során a váltópénzt és az adománygyűjtő doboz tartalmának nagyját vitte el az elkövető, illetve néhány ruhadarabot.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában