Árvíz

2024.01.01. 17:16

A bajai polgárőrök is segítettek a megáradt Duna elleni védekezésben – galériával

A Bajai Polgárőr Egyesület polgárőrei sokoldalúan működtek közre a megáradt Duna elleni árvízi védekezésben – tájékoztatta a baon.hu-t Bokányi Zoltán egyesületi elnök, járási koordinátor.

Horváth Péter

Több napon keresztül segítettek a Baja-Dunafürdő területén

Fotó: Bajai Polgárőr Egyesület

A két ünnep között eleinte figyelő járőrözéssel, majd a Baja Dunafürdő területére bevezető út zárásában segítettek több napon keresztül. Az elnök elmondta, hogy a dunafürdői lakosok nagy része az áradás ellenére sem költözött ki ingatlanjából, és a járműveik kiszorultak a behajtó útra, emellett igen sok volt a “katasztrófaturista”, ezért a polgárőröknek gondoskodniuk kellett arról, hogy ne akadályozzák a helyiek szabad mozgását, és ne teremtsenek balesetveszélyes helyzetet az 55-ös számú főúton.

Emellett a bajai polgárőrök az árvíz miatt 24 órában kivezényelt Közterület Felügyeletnek segítséget nyújtva négy személlyel biztosították a Rotary Club szilveszteri jótékonysági rendezvényét december 31-én, miközben két polgárőr a dunafürdői szolgálatot látta el. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában