Vádirat

2023.12.13. 10:21

Hatalmas vitát szított egy részeg kiskunfélegyházi férfi, mert nem kapott tüzet

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban egy parkolóban várakozó autó sofőrjétől tüzet kért, majd miután nem kapott, előbb szidalmazta a sofőrt, majd az autó szélvédőjébe is beleütött.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi 2023. március 4-én a délután órákban, ittas állapotban odalépett egy kiskunfélegyházi ház előtt parkoló autóhoz és annak vezetőjétől tüzet kért a cigarettájához. A sofőr nem adott tüzet a férfinak, aki ezért szidalmazni kezdte.

Ezután a sofőr elindult az autójával, a férfi pedig utána ment és – mivel a férfinak az autóval, a pár méterre lévő kereszteződésnél meg kellett állnia – utolérte a gépkocsit. Ekkor a férfi a jármű elé lépett és megütötte annak szélvédőjét. Ezt már a vezető sem hagyta annyiban, visszatolatott a parkolóba, kiszállt az autóból, odaszaladt a férfihoz és őt egy alkalommal a mellkasánál meglökte, amelynek következtében az ittas férfi a földre esett.

A két férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség a sofőrrel szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, mivel a gyanúsított jövőbeni magatartására tekintettel az eljárás megszüntetése várható, míg társával szemben garázdaság vétsége miatt vádat emelt és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában