Katasztrófavédelem

2023.09.29. 11:33

A ballószögi önkéntes tűzoltók sikeresen elvégezték a minősítő gyakorlatot – galériával

A település önkéntes tűzoltó egyesülete 2020 őszén Bács-Kiskun vármegyében negyedikként kapta meg az önálló beavatkozásra való jogosultságot. A vonulást vállaló tagoknak – 2020 szeptemberében végrehajtott rendszerbeállító gyakorlatot követően – minden évben minősítő gyakorlaton kell számot adniuk szakmai tudásukról, felkészültségükről. A Ballószögi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai ebben az évben is sikeresen teljesítették a minősítő gyakorlat tűzoltási és műszaki mentési feladatait.

Tapodi Kálmán

Sikeresen vizsgáztak a önkéntes tűzoltók

Fotó: bacs.katasztrofavedelem.hu

A feltételezés szerint Ballószögre és a környező településekre nagy erejű vihar csapott le. A település egyik óvodáját villámcsapás érte, és a viharos szél egy nagyméretű fát döntött az épület bejáratára. A villámcsapás következtében a konyhában tűz keletkezett és egy ember a sűrű füst miatt nem tudott kijönni az épületből. A bejelentést követően a vármegyei műveletirányítás végrehajtotta a ballószögi önállóan beavatkozó önkéntesek riasztását. A tűzoltás vezetője kiérkezéskor felvette a kapcsolatot az óvoda vezetőjével – akitől pontos információkat kapott a tűz keletkezésének helyéről, a kimentett személyekről és a sérültről –, majd felderített és ezt követően meghatározta a szükséges riasztási fokozatot. A tűzoltók védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe, a tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított a sérült felkutatására és kimentésére, valamint irányította a tűz továbbterjedésének megakadályozását és a tűz oltását. A gyakorlatot a tűzoltók teljes védőfelszerelésben, légzésvédelem használata mellett hajtották végre. Az életmentés és a tűzoltás a feltételezett szituációnak megfelelően történt – számolt be a minősítő gyakorlat a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában