Wicker Balázs

2023.07.20. 14:58

Új vezetője van a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek

Wicker Balázs tűzoltó alezredest bízták meg a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetésével, miután elődje, Babud Jenő tűzoltó ezredes, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon kapott más megbízást.

Pozsgai Ákos

Wicker Balázs az új vezetője a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek

Fotó: Katasztrófavédelem

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Műszaki Főiskolai Kar Tűzvédelmi mérnök szakán végzett 2004-ben a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség új vezetője, aki eddig ugyanitt hatósági osztályvezető volt. Ugyanebben az évben szerelt fel a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Kőbányai Tűzőrségének állományába, ahol később szerparancsnok, utána szolgálatparancsnok lett. 

2007-től a Kalocsai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóparancsnokságon tűzmegelőzési osztályvezetője volt, ahonnan 2012-ben került át a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályára kiemelt főelőadónak. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályát 2016-tól vezette. 2016-tól 2022 év végéig a Kelebia Vasúti Határátkelőhelyen a vasúti veszélyesáru-szállítás folyamatát is ellenőrizte.

Tagja a Császártöltési Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek, amelynek ma is parancsnoka, valamint vezetőségi tag a Császártöltési Polgárőr Egyesületben is. Pintér Sándor belügyminiszter, a tűzoltóság napja alkalmából idén májusban Szent Flórián Érdemjellel tüntette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában