Bűnügy

2023.07.06. 07:49

Pénzt csalt ki a jóhiszemű munkaadójától egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy internetes oldalon meghirdetett külföldi munkára jelentkezett, majd anyagi nehézségeire hivatkozva fizetési előleget kért és kapott a munkaadótól úgy, hogy a munkát sosem végezte el.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi 2022 októberében jelentkezett egy internetes oldalon elhelyezett, azonnali munkakezdéssel külföldi munkát kínáló álláshirdetésére. Az elkövető magát tapasztalt munkavállalónak írta le, továbbá közölte, hogy több ismerősét is magával tudná vinni külföldre dolgozni.

A férfi azt mondta, hogy mindannyian nehéz anyagi helyzetben vannak, ezért a kiutazásuk anyagi fedezetének biztosítása érdekében munkabér előleget és utazási költségtérítést kért. A férfinak azonban egyáltalán nem állt szándékában a munkakört betölteni, a munkára jelentkezéssel a célja az volt, hogy jogtalanul pénzt szerezzen.

A becsapott munkaadó előbb 20 ezer forintot utaltatott át a csaló által megadott bankszámlára, majd hozzátartozóján keresztül Kecskeméten további 60 ezer forintot és 120 eurót adott át a férfi részére útiköltség és munkabér előleg címén. A férfit korábban csalás elkövetése miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, azonban ez sem tartotta vissza az újabb bűncselekménytől.

Az ügyészség a férfit kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja, ezért vele szemben elzárás és közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozza. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.
 

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!