Bűnügyek

2023.06.30. 15:09

Több mint hatszáz kilogramm kokainnal kereskedtek, egy kecskeméti dílert is elkaptak – videóval

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) miskolci osztálya nemrég fejezte be azzal a drogkereskedő bűnhálózattal kapcsolatos nyomozást, amiben összesen 13 embert hallgattak ki gyanúsítottként. A külföldről beszerzett, több mint kétmillió euró értékű kábítószert Soprontól Szegedig az ország különböző pontjain árusították. Az ügy iratait a napokban küldték meg a nyomozók a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségnek.

Baon.hu

Lecsaptak a rendőrök

Fotó: police.hu

A KR NNI miskolci nyomozói még 2020 végén kezdtek nyomozásba egy drogkereskedő csapattal szemben. Mint, ahogyan arról korábban beszámoltunk, első körben 2021 januárjában két férfit, a kecskeméti F. Krisztiánt és a budapesti G. Károlyt fogták el a rendőrök, majd 2022 októberében három budapesti lakost, P. Csabát, V. Szabolcsot és H. Tamást. Később pedig még nyolc férfit – derül ki a rendőrség közleményéből.

A nyomozás során kiderült, a csapat hierarchikus és konspirált módon működött. A tagok egymással egy titkosított platformon keresztül tartották a kapcsolatot. Ezen applikáción belül azonban nyíltan beszéltek egymással, teljes mértékben bízva annak titkosságában és a hatóságok előtti rejtve maradásában. A különböző típusú kábítószerekre – amiket Szerbiából, Ausztriából és Németországból hoztak Magyarországra – egymás között általában szlenggel utaltak.

A nyomozók megtudták, hogy a dílerek a drogot az alábbi árlista alapján szerezték be. 

A marihuánát kilogrammonként 2500, az amfetamint 1500, a kokaint 38 000 euróért, míg az amfetaminolaj literenként 1900 euró volt. 

Ezeket a drogokat aztán később felütötték koffeinnel, glutaminnal vagy benzokainnal a minél nagyobb haszon érdekében. Így a külföldről behozott több mint 600 kilogramm droggal annak többszörösét tudta keresni az F. Krisztián által irányított bűnbanda.

A nála tartott kutatásnál a rendőrök jelentős mennyiségű kokaint, annak felütéséhez használt anyagokat, fóliázógépet és vákuumfóliákat, valamint egy éles, Mod 70 típusú pisztolyt is találtak, illetve több mint 13 millió forintot. A szervezetben alatta álló tagoktól is foglaltak le a nyomozók kábítószert, mobiltelefonokat, nagy értékű autót, illetve több mint egymillió forintot.

A közel egy évig hierarchikusan működött szervezet vezető pozíciójú tagjait kábítószer-kereskedelem, míg az alsóbb szinteken lévő embereket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a KR NNI nyomozói.

Több millió forintot foglaltak le
Fotó: police.hu

A kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbanda által használt titkosított platform elemzése során azonban még egy súlyosabb bűncselekményre is fény derült. 

Ezen az applikáción keresztül ugyanis F. Krisztián felbérelt egy férfit, hogy megölesse egyik ismerősét. 

Így a kábítószer-kereskedelmen túl emberölés előkészülete miatt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, illetve a pisztoly okán lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés miatt.

Ő, illetve három társa – P. Csaba, V. Szabolcs és H. Tamás – letartóztatásban várja ügye folytatását, míg G. Károly bűnügyi felügyelet alatt áll. Az ügyben szereplő további nyolc gyanúsított szabadlábon védekezik.

Az ügy aktáit a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség részére továbbították a nyomozók vádemelési javaslattal. Így a bűnhálózat ügyében rövidesen ítélet születhet.

Fegyvert is találtak a renőrök a házkutatás során
Fotó: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában