Vádemelés

2023.06.01. 08:58

Több mint 2000 háztartásban ment el az áram az ittas kécskei sofőr miatt

Jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt emelt vádat a a Kecskeméti Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki ittasan ellopott egy egy utcán parkoló autót amivel azután nekiütközött egy villanyoszlopnak és emiatt 2300 háztartás másfél órán át áram nélkül maradt - írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

Forrás: ugyeszeg.hu

A vádirat szerint a tiszakécskei férfi annak ellenére, hogy sosem szerzett jogosítványt, december 30-án hajnalban Tiszakécskén a nyílt utcán ittasan beszállt egy ott parkoló, nyitva felejtett autóba és kocsikázni indult. Az ügyészség szerint vérében ekkor több mint 1,87 ezrelék alkohol volt.

A vádlott útközben elvesztette uralmát a jármű felett és a szemközti padkára sodródva nekiütközött egy felsővezetéket tartó villanyoszlopnak, amitől az kitört, a felsővezeték megrongálódott, ráadásul emiatt 2300 háztartásban több mint másfél órán keresztül szünetelt az áramszolgáltatás. Az ittas sofőr a felsővezeték megrongálásával 670 ezer forint kárt okozott az áramszolgáltató cégnek.

Az ügyészség megállapítása szerint a vádlott ezzel több KRESZ szabályt is megszegett: járművet csak az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszesital fogyasztásából származó alkohol, továbbá járművel mindig a forgalmi, időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni.

Az ügyészség a többszörösen büntetett férfit jármű önkényes elvételének bűntettével, valamint ittas járművezetés és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségével vádolja és ezért börtönbüntetést ls járművezetéstől eltiltást indítványoz vele szemben. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában