Bács-Kiskun

2023.06.19. 12:07

Szoros együttműködésben árulták a kábítószert, hét embert tartóztattak le

Bűnszövetséget alakíthatott ki hét férfi, akik kábítószer-kereskedelemre rendezkedtek be. Tevékenységüknek egy átfogó rendőrségi akció vetett véget. 2023. június 16-án letartóztatta a bíróság mind a hét embert. Ellenük új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Ceglédi Rendőrkapitányság indított eljárást.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Budapest Környéki Törvényszék közleménye szerint a hét gyanúsított 2021 szeptemberétől, de legkésőbb 2022. június 15-től különböző típusú kábítószereket vásároltak, majd adtak el. Csütörtökön a Ceglédi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda, a Terrorelhárítási Központ, illetve a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendőrei a hajnali órákban, egyidejűleg több helyszínen kutatást végeztek. A rendőrök a gyanúsítottak otthonában kábítószergyanús anyagokat, illetve azok előállításához szükséges eszközöket is találtak, volt olyan, akitől fegyvereket is lefoglaltak. A nyomozás során felvetődött a bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanúja.

A gyanúsítottakra 5–10 évig terjedő szabadságvesztés is várhat. 

Szabadlábon hagyásuk esetén nagy eséllyel megpróbálnák kivonni magukat az eljárás alól, megszöknének vagy elrejtőznének. Továbbá hosszabb időn át, szervezetten végezték tevékenységüket, ezért nagy eséllyel újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követhetnek el. Emellett a nyomozás állására és érdekeire, a gyanúsítottak személyi és családi körülményeire tekintettel az ügyészi indítvány szerint a hét férfi letartóztatása indokolt – derül ki a tájékoztatásból.

A Budakörnyéki Járásbíróság két nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. július 16-ig. 

A döntést az ügyész és három gyanúsított tudomásul vette, négy terhelt és három védő fellebbezést nyújtott be ellene. Mivel további négy védő nem volt jelen, jogorvoslat benyújtására nekik három munkanap áll rendelkezésükre, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában