Kék hírek

2023.06.02. 11:27

Eltiltás hatálya alatt vezettek

A rendőrök csütörtökön két olyan sofőrrel szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, akik fittyet hánytak a velük szemben hozott jogerős bírói ítéletre.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Egy 31 éves izsáki lakosról kiderült, hogy a járásbíróság a járművezetéstől még 2022-ben eltiltotta, így őt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet – írja a rendőrség.

Őrizetbe vették azonban azt a 23 éves dunatetétleni lakost, aki megpróbált elmenekülni az őt ellenőrizni akaró rendőrök elől. A férfi egy Citroennel közlekedett Bócsa tanyás területén, amikor a körzeti megbízott igazoltatni akarta. Az autó vezetője azonban nem állt meg, hanem kivonta magát az intézkedés alól. A helybéli egyenruhás jól ismerte az autót vezető férfit, így a segítségül hívott járőrök közreműködésével röviddel később elfogta. A férfit a Kiskunhalasi Járásbíróság még tavaly eltiltotta a vezetéstől. Ám a sofőr bűnlajstroma ezzel nem ért véget: a jármű ellenőrzésekor kiderült, hogy arra egy másik kocsi rendszáma van felszerelve.

Az egyedi azonosítójellel visszaélés, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit előállították, kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozók előterjesztést tesznek a férfi letartóztatására.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában