Vádirat

2023.05.04. 09:07

Beteg fiának szeretett volna jobb életet biztosítani, egymillió forintot csalt ki tőle a félegyházi nő

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség folytatólagosan elkövetett csalás bűntette miatt vádat emelt egy helybeli nővel szemben, aki ismerősétől egy hét leforgása alatt azzal a hamis ígérettel csalt ki több mint 1 millió forintot, hogy pszichiátriai beteg fiát bejuttatja egy bentlakásos rehabilitációs intézetbe.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi nő 2021 júliusában azért, hogy jogtalan haszonhoz jusson, azzal hitegette ismerősét, hogy a nagykorú, pszichiátriai beteg fiának egy bentlakásos rehabilitációs intézetben mielőbbi elhelyezést intéz. Az asszony arra hivatkozott, hogy ennek érdekében egy pszichiátert és a kollégáját lefizeti, ezért több részletben különböző összegeket csalt ki a beteg fiú anyjától. A vádlott valóban meg is jelent az említett szakorvos rendelőjében, de ott csak időpontot egyeztetett és a kicsalt összegeket megtartotta magának.

A csaló asszony egy hét múlva rávette az édesanyát arra is, hogy személyi kölcsönt vegyen fel annak érdekében, hogy az intézménybe való felvételről döntő személyt lefizesse és a fia az otthonba biztosan felvételt nyerjen. A nő ezt a kölcsönből finanszírozott összeget is megtartotta. Ezután további ügyintézés hamis ürügyével még újabb összeget vett át, ezzel együtt egy hét leforgása alatt több, mint 1,1 millió forinthoz jutott. Az édesanya a nyomozás során kárának megtérítése érdekében polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a nőt folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a bíróság kötelezze a sértett kárának megtérítésére. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában