Budapest

2023.05.04. 19:15

A tűzoltókat köszöntötték Szent Flórián napján

A hivatásos katasztrófavédelem minden évben ünnepélyes állománygyűlésen emlékezik meg Szent Flórián, a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról.

Pozsgai Ákos

Forrás: Katasztrófavédelem

Fotó: Szőke Péter BM OKF

Az idén is többen vehettek át elismerést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság központi tűzoltónapi ünnepségén. A rendezvényen megjelentek a főigazgatóság és a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóságok vezető. Ünnepi beszédet Sándor László tűzoltó alezredes, tűzoltósági főosztályvezető mondott, amelyet Szent Flórián imájával kezdett – tudatta a Katasztrófavédelem.hu.

Az alezredes beszédében úgy fogalmazott, a tűzoltók segítségnyújtásból, szolidaritásból, összefogásból, bátorságból és önzetlenségből mutatnak példát. „És a példamutatás nem áll meg az országhatároknál. Elég csak a februárban Törökországot és Szíriát ért szörnyű természeti katasztrófára gondolni, amikor a magyar tűzoltók az elsők között ajánlották fel segítségüket és érkeztek a földrengés sújtotta területekre.

Az ünnepségen többen elismeréseket és előléptetéseket vehettek át, a belügyminiszter mások mellett Szent Flórián Érdemjelet adományozott Wicker Balázs tűzoltó alezredesnek, a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség osztályvezetőjének. Tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Vörös Gyula tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Solti Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szolgálati feladatok kiemelkedő teljesítéséért soron kívül előléptette tűzoltó századossá Agócs Sándor tűzoltó főhadnagyot, a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában