Védelem

2023.04.20. 08:20

Kelebián többen is megpróbálták illegálisan átlépni a határt

A szolgálatot teljesítő rendőrök szerdán összesen 148 határsértőt tartóztattak fel és 566 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskunban 2 esetben összesen 16 határsértőt tartóztattak fel Kelebia közigazgatási területén – írja a police.hu. Csongrád-Csanád vármegyében 8 esetben összesen 132 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya és Szeged közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 2 esetben 8, Csongrád-Csanád vármegyében 22 esetben 558 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Balástya közigazgatási területén az 5422-es számú úton szerdán 23 óra 25 perckor, a járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy bolgár honosságú gépkocsit, amelynek vezetője az intézkedés megkezdése előtt az út melletti szántóföldre hajtott, megállt és a helyszínről elmenekült. A gépjárműben nyolc, magukat török állampolgárnak valló illegális migráns személy tartózkodott. A gépkocsivezető felkutatására tett intézkedések eredményre vezettek. A rendőrök a helyszíntől 300 méterre lévő erdős részen csütörtökön 0 óra 17 perckor elfogták a török állampolgárságú embercsempészt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1, közokirat hamisítás miatt 2 és tiltott határátlépés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában