Kék hírek

2023.03.20. 14:36

Boltból lopott és autót is elkötött a kecskeméti férfi

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai pénteken délben elfogtak és őrizetbe vettek egy 24 éves férfit, aki a gyanú szerint alig egy hónap alatt legalább hét bűncselekményt követett el.

Baon.hu

Fotó: police.hu

 Még február 22-én felfeszítette egy Zsinór utcai ingatlan kapuját; amikor bejutott az udvarra, onnan aggregátort, babakocsit, napelemes lámpát emelt el közel 100.000 forint értékben. A fiatal később több boltból is elemelt különféle értékeket. Több rúd szalámit, szeszes italt pakolt a hátizsákjába, majd kisurrant az üzletekből. Az egyik boltban észrevették a lopást, ezért futva menekült el – írja a police.hu.

Március elején aztán egy lakás ajtaját rongálta meg. Az ingatlanból két kályhát, készpénzt, festékeket és zálogjegyeket vitt el 350.000 forintot meghaladó értékben.

Múlt csütörtökön – az elfogása előtti napon – egy autót tört fel a kecskeméti illetőségű elkövető, és a jármű csomagteréből 1 millió forintnyi ruhaneműt vitt el. Ugyanezen a napon egy kocsit is meglovasított a megyeszékhelyről, amelyet aztán egy másik utcában sorsára hagyott. Előtte azonban kiszerelte belőle az akkumulátort és a rádiót.

A nyomozók széles körű adatgyűjtésbe kezdtek az ügyekben, ám egy furcsa véletlen vezette őket az ismeretlen tettes nyomára. Az a sértett, akinek a kocsijából a ruhákat elvitték, elmondta, hogy kihallgatása előtt az utcán meglátott egy nőt, aki az egyik, tőle eltulajdonított kabátban sétálgatott. A nőt megpróbálta kifaggatni arról, hogy tett szert a ruhaneműre, de ő el akart szaladni. A férfi ekkor szólt a rendőröknek, az asszonyt pedig a hatóság kiérkezéséig visszatartotta.

A nyomozókkal már közlékenyebb volt a nő, és elmondta, hogy a kabátot egy 24 éves kecskeméti ismerősétől kapta. A férfit a rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították.

A jelenleg hét lopással gyanúsítható elkövetőt a rendőrök – kihallgatását követően – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában