Bács-Kiskun

2023.03.31. 08:33

A rendőrök negyven embert akadályoztak meg az illegális határátlépésben

A rendőrök csütörtökön összesen 106 határsértőt tartóztattak fel és 180 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben

baon.hu

Forrás: police.hu / illusztráció

Bács-Kiskun vármegyében 1 határsértőt tartóztattak fel Tompa közigazgatási területén – közölte a rendőrség.    

Csongrád-Csanád vármegyében összesen 105 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Szatymaz közigazgatási területén.    

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, pakisztáni, palesztin, szír  és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mint írják, az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 40, Csongrád-Csanád vármegyében 140 embert megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Ásotthalom közigazgatási területén az 55. számú főúton csütörtökön 3 óra 53 perckor ellenőrzés alá vontak román személygépkocsit és annak román vezetőjét. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsiban 5 magukat török illetve iráni állampolgárnak valló illegális migráns személy tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában