Kék hír

2023.01.25. 14:36

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett a halasi férfi

A kiskunhalasi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 38 éves férfit, aki részegen és vezetői engedély nélkül kocsikázott a városban.

baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

Egy személygépkocsit állítottak meg a rendőrök kedden Kiskunhalas belterületén. Az intézkedés során kiderült, hogy a 38 éves sofőr nem rendelkezik jogosítvánnyal, emellett felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, amely valóban pozitív értéket mutatott – írta meg a police.hu

Az ittasan és engedély nélkül vezető sofőrt előállították és a kihallgatása után őrizetbe vették a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon.  A rendőrök az eljárást befejezve bíróság elé állítást javasolnak.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

… hogy mindenki hazaérjen!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában