Határvédelem

2023.01.16. 11:13

Huszonkettő határsértőt tartóztattak fel a rendőrök Bács- Kiskunban

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 115 határsértőt tartóztattak fel és 154 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Illusztráció

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun vármegyei határszakaszon a rendőrök 3 esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Balotaszállás, Lajosmizse és Tataháza közigazgatási területén – számolt be a rendőrség a police.hu-n.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 esetben, összesen 91 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Röszke és Zákányszék közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron vármegyében a rendőrök Fertőszentmiklós területén 2 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, marokkói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 2 esetben Bács-Kiskun, és 8 esetben, Csongrád-Csanád vármegyében a rendőrök összesen 154 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirathamisítás miatt 3 esetben indult büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában