Migránsok

2022.12.29. 08:40

Tizenhárom külföldit zsúfolt egy személyautóba az M5-ösön elfogott embercsempész

Szerdán a rendőrök egy 26 éves embercsempészt fogtak el az M5-ös autópályán. A férfi 13 határsértőt próbált átcsempészni az országon.

baon.hu

Az autót egy 26 éves román férfi vezette

Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársa szerdán 11 óra 5 perckor az M5-ös autópálya 71-es kilométerénél – a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján – megállított egy személyautót, amelyet egy 26 éves román állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül további 13 külföldi utazott úgy, hogy a hátsó üléseket lehajtották, és oda zsúfolódtak be. Ők indiai és afgán állampolgárnak vallották magukat, de sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni – írja a police.hu.

A rendőrök gyanúja szerint a sofőr – ellenszolgáltatás fejében – a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított.

A férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában