Hercegszántó

2022.12.20. 10:37

Szlovák rendőrök segítették a déli határ védelmét

Október 20. és december 20. között 39 szlovák rendőr teljesített szolgálatot Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Hercegszátón köszöntötték a szlovák egyenruhásokat

Forrás: police.hu

Dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes, a főkapitányság megbízott rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese ünnepélyes keretek között köszönte meg a 39 fős szlovák kontingens munkáját hétfőn Hercegszántón – adta hírül a rendőrség.

A szlovák rendőrök saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látták el feladataikat. Intézkedési jogosultságukat – amelyre vonatkozóan a magyar jogszabályokat kellett alkalmazniuk – magyar rendőr felügyelete mellett gyakorolhatták.

A szlovák kontingens feladata a déli határ őrzése, gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálat, valamint figyelőszolgálat ellátása volt. A többhónapos magyarországi szolgálat során több esetben segítettek embercsempészek elfogásában.

A megyei főkapitány megköszönte munkájukat és ajándékokat adott részükre, valamint nekik és családtagjaiknak boldog, békés karácsonyt kívánten

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában