Bűncselekmény

2022.12.09. 07:54

Elítélték az idős beteget és ápolóját bántalmazó halasi férfit

A Kecskeméti Járásbíróság 5 év 6 hónap fegyházra ítélt egy 34 éves kiskunhalasi férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és kifosztás miatt emelt vádat.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék sajtóközleménye szerint a vádlott – a bűncselekmények elkövetése előtt – egy lépcsőházban élt egy 77 éves idős férfival (az ügy egyik sértettjével) Kiskunhalason. Ismerte annak állapotát, krónikus betegségeit, tudta, hogy mozgáskorlátozott, valamint agyvérzés miatt lebénult.

A vádlott 2021. januárjában az idős férfi állapotát kihasználva, bement annak lakásában, és elvitt 3 darab zsebórát, egy karkötőt, valamint egy bankkártyát, melyről később 1.988.729 forint összeget vett fel.

Két hónappal később, 2021. március 10-én, a délutáni órákban ismét megjelent az idős férfi lakásánál, azért, hogy pénzt szerezzen. A csukott, de be nem zárt ajtón keresztül bement, majd a fürdőszobában elrejtőzött. Az idős férfinél ekkor otthon tartózkodott a betegápolója (az ügy másik sértettje), aki a rejtőzködő vádlottat felfedezte. 

A vádlott az ápolót és az idős férfit a szobába belökte, majd ott a földre taszította, és többször megütötte őket. Eközben észrevette az idős férfi – szekrényen lévő – pénztárcáját, melyet (a benne lévő 8.500 forint készpénzzel és személyes iratokkal együtt) eltett, majd elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában