Kadafalva/Hetényegyháza

2022.08.06. 16:28

Közös akciót tartottak a polgárőrök a rendőrséggel és a városrendészettel – galériával

Összehangolt akciót tartott a Kadafalvi Polgárőr Egyesület, a hetényegyházi Hetényvezér Polgárőr Egyesület a Kecskeméti Rendőrkapitánysággal és a Kecskeméti Városrendészettel Kadafalva és Hetényegyháza területén péntek délutántól késő estig.

Horváth Péter

Az akció célja többek között a településrészek bel- és külterületének közbiztonságának javítása volt

Fotó: Vincze Jozsef

Az akció célja az érintett településrészek bel- és külterületének közbiztonságának javítása, a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozása, különös figyelmet fordítva az illegális hulladéklerakóhelyek felderítésére. A polgárőr egyesületek három-három autóval és robogókkal, a rendőrség két autóval, a városrendészet egy járművel vett részt a nagyszabású akcióban. Az este folyamán bejárták Hetényegyháza és Kadafalva külterületét, köztük Szarkást, Alsó- és Felsőcsalánost, külső Ballószöget és Úrihegyet is. 

A belterületi ellenőrzés keretében nem csak a közbiztonságot és biztonságérzetet erősítő járőrözést végzetek, hanem a rendőrökkel közös igazoltatást is, különös figyelemmel a kadafalvi iskola előtti, 30 kilométer/órás sebességkorlátozás alatt álló szakaszra.

Az eligazításon Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a nagyszámú résztvevőt. Elmondta, hogy az cégautóadó és a megemelkedett üzemanyagár miatt immár az elektromos kerékpárral és kerékpárral, valamint a gyalogosan ellátott járőrszolgálat kap hangsúlyt a jövőben, az autós járőrözés kényszerűen korlátosan lesz ellátható. 

A megyei elnök köszönetet mondott a két egyesület polgárőreinek a határon, az illegális migráció visszaszorítása érdekében végzett áldozatos munkájáért is. Dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke és a rendőrség nevében Czigány János alezredes is köszöntötte az akcióban részt vevőket, mindketten az együttműködés fontosságát hangsúlyozva.

Az akció sikeres volt, hiszen nem tártak fel jogsértést, viszont jelenlétükkel mindenképpen megelőző hatást is gyakoroltak a potenciális elkövetőkre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában