Bűncselekmények

2022.06.02. 20:36

Rablásért és autólopásért letartóztattak egy majsai 16 éves fiatalt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 16 éves kiskunmajsai fiatalkorú férfinak, akit jármű önkényes elvételével, lopással és rablással gyanúsítanak.

baon.hu

Illusztráció. Fotó: police.hu

Mint arról mi is beszámoltunk, a fiatal férfi társával együtt 2022. április 14-én éjszaka bement egy kiskunmajsai ház udvarába, azért, hogy onnan egy gépjárművet elvigyen, amivel a rokonaikhoz akart utazni. A gépkocsit azonban Mélykúton hagyták, majd gyalog mentek tovább.

A gyanú szerint a fiatalkorú és társa 2022. április 15-én, a hajnali órákban elvitték egy jánoshalmai férfi tehergépjárművét, a benne lévő kéziszerszámokkal és 200.000 forinttal együtt.

A nyomozóhatóság továbbá azzal is gyanúsítja a fiatalkorú férfit, hogy 2022. május 30-án, délután leszólított egy kiskunmajsai férfit, abból a célból, hogy megkérdezze mennyi az idő. Amikor a sértett elővette a telefonját és válaszolt a kérdésre, a gyanúsított internetezésre kérte kölcsön a telefont. A sértett nem adta oda a készüléket, mire a gyanúsított megpróbálta tőle elvenni. 

Az oda-vissza rángatás során a sértett kiejtette a kezéből a telefont, mire a fiatalkorú felkapta, majd elmenekült a helyszínről.

A járásbíróság a gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.
A bíróság döntését az ügyészség, a gyanúsított, és védője tudomásul vette, míg a gyanúsított törvényes képviselője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a fellebbezése előterjesztésére. A végzés nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában