Bács-Kiskun / Frissítve / Videókkal

2022.06.10. 19:16

Pincékbe, szuterénekbe befolyt víz és lehasadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak Bács-Kiskunban is

Kidőlt fákhoz és ingatlanokba befolyt víz miatt is kérték a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság segítségét pénteken.

baon.hu / Pozsgai Ákos

Képünk Lajosmizsénél készült. Olvasói fotó

Frissítve (19.27):

Az elmúlt egy órában Kiskunhalason is hatalmas mennyiségű eső zúdult le. Rövid idő alatt megteltek a vízelvezető csatornák, több helyen nem is bírták elvezetni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot. Nagyobb vízállás alakult ki a Fazekas Gábor utcában, a Szentgyörgy téren, valamint a Vasút utca és a Bokréta utca csatlakozásánál is. A Fazekas Gábor utcában a Halasi Városgazda Zrt. dolgozói takarították ki az eldugult csatornákat a felgyülemlett sártól és falevelektől, így könnyebben tud az esővíz a csatornákba folyni. 

– A legtöbb helyen ahol megállt a víz elég ha az ottlakók egy gereblyével, vagy egy lapáttal megtisztítják a csatornanyílásokat, pár perc alatt elfolyik az esővíz – mondta érdeklődésünkre Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere, aki a Szentháromság téren tisztított meg néhány csatornanyílást Greguss Viktorral a városgazda munkatársával, ahol szintén rövid idő alatt el tudott folyni az esővíz.

Korábban írtuk:

Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvívője érdeklődésünkre elmondta, hogy Kecelen, Hajóson, Császártöltésen, Dávodon leginkább pincékbe, szuterénekbe befolyt víz eltávolításához kértek segítséget a tűzoltóktól. Egy-két esetben lehasadt faágak, megdőlt fákhoz is vonultak az egységek. 

Mint elmondta, Kecskemét közeléből nem igazán érkezett bejelentés, úttestre leszakadtak nagyobb méretű faágak miatt vonultak a tűzoltók, amelyet kézi erővel eltávolítottak.

Hajdú-Bihar megyében fákat döntött ki, ágakat szakított le a viharos időjárás Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban, Nagyrábén és Sárándon is. Pest megyéből is több bejelentés érkezett viharkárok miatt. Tóalmáson, Törökbálinton, Albertirsán és Szentmártonkátán is dolgoznak a tűzoltók a károk elhárításán. Bács-Kiskun és Békés megyét is érinti a viharos időjárás. A bejelentések folyamatosan érkeznek, a megyék tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán — tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Olvasói fotó

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában