Vádemelési javaslat

2022.03.26. 08:41

Szerszámokat és befőtteket is lopott a pincékből a szabadszállási tolvaj

Feltört és kifosztott öt pincét Szabadszálláson egy 22 éves helybéli. A kunszentmiklósi nyomozók az eljárást befejezték és vádemelést javasolnak.

baon.hu

Fotó: police.hu

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói egy 22 éves szabadszállási férfit hallgattak ki idén február 7-én, mivel úgy gyanították, hogy feltörte a település egyik lakóépületének több pincéjét – közölte a rendőrség.

 

Ezt megelőzőleg sorban érkeztek a bejelentések január 15-én, ugyanis reggelre virradóra arra ébredtek a lakók, hogy az alagsori tárolókból eltűntek az értékeik. Volt, akitől szerszámgépeket vitt el a tolvaj, de olyan is, ahonnan befőtteket, szörpöket vagy csizmát lopott. 

Az éjszaka több mint százezer forintnyi holmit sikerült összeszedni a férfinek.  

A rendőrök részletes adatgyűjtésének köszönhetően hamar eljutottak a fiatal tolvajhoz, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. Arról is beszámolt, hogy milyen módon sikerült bejutni a tárolókba: hol lefeszítette a lakatot, hol pedig kibontotta a dróthálót, és a keletkezett lyukon bemászott. Az eltulajdonított szerszámokat eladta, az élelmiszereket pedig megette. A kunszentmiklósi nyomozók lopás vétség miatt folytattak eljárást a férfival szemben, amit a napokban befejeztek, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában