Eskütétel

2022.03.03. 12:31

Hat tűzoltó tisztként szolgálja tovább a Bács-Kiskun megyeiek biztonságát

Személyesen is jelen lehettek és együtt tehették le esküjüket a katasztrófavédelem frissen kinevezett első tisztjei február 25-én, Budapesten. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság épületében az országos vezetők, az online térben pedig a megyei igazgatók kísérték figyelemmel az eseményt.

baon.hu

Fotó: katasztrófavédelem.hu

Nagy jelentőségű fordulópont az első tisztek kinevezése minden érintett életében. Éppen ezért döntött úgy a katasztrófavédelem, hogy személyes jelenléttel teszi emlékezetessé és ünnepivé az alkalmat számukra, ugyanakkor a járványhelyzetre tekintettel az igazgatók csatlakozását a világhálón tette lehetővé. Így közösen mondhatták el fogadalmukat a tisztek, és egyúttal kinevezési okmányukat is átvethették a katasztrófavédelem főigazgatójától.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató 2022. március 1-jei hatállyal kinevezte tűzoltó főhadnaggyá, Mészáros Dávid Máté tűzoltó törzsőrmestert és Tamás Gyula tűzoltó őrmestert, tűzoltó hadnaggyá Börzsönyi Zsolt tűzoltó törzsőrmestert, Gőbl Máté tűzoltó törzsőrmestert, Patai Gábor tűzoltó törzsőrmestert és Takács Eszter rendvédelmi alkalmazottat.

Takács Eszter 2019 szeptemberében került a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály állományába, rendvédelmi igazgatási alkalmazotti jogviszonyba. Munkaköri feladatai többek között az égéstermék-elvezetőkkel, a létfontosságú rendszerelemekkel és létesítményekkel, valamint a gázfelhasználó berendezések műszaki biztonsági felülvizsgálatával kapcsolatos hatósági eljárások végrehajtása. Gyakorlati és szakmai munkája pontos, megbízható, a szabályozókat és az utasításokat folyamatosan nyomon követi. Az általános és szakmai ismereteit folyamatosan frissíti, bővíti, az önképzések, továbbképzések során példamutató. Beosztásában rendkívül motivált, teljesítményorientált. Takács Eszter a Szent István Egyetem építőmérnök alapképzési szakán 2019-ben szerzett építőmérnök szakképzettséget.  

Mészáros Dávid Máté tűzoltó törzsőrmester 2017-ben fejezte be tanulmányait védelmi igazgatási vezető szakon a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, majd 2017 decemberében került hivatásos állományba. 2019. május 1-je óta teljesít szolgálatot a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Katasztrófavédelmi Hatósági Osztályán. Feladatai kiterjednek a területi szerv hatáskörébe tartozó első- és másodfokú hatósági-, szakhatósági és szolgáltatásfelügyeleti ügyek intézésére. Jelenleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának építőmérnök szakán másodéves hallgató. Munkáját legjobb tudása szerint végzi, amelyre az alaposság, gyorsaság és mindenre kiterjedő figyelem jellemző. Kiemelkedő hivatástudattal és szakmai tapasztalattal rendelkezik, az ügyfelekkel való kapcsolattartása kiváló. Az „Év tiszthelyettese” címet hatósági feladatokat ellátó kategóriában példamutató munkája elismeréseként, Mészáros Dávid Máté tűzoltó törzsőrmester érdemelte ki 2021-ben.

Tamás Gyula tűzoltó őrmester 2019 szeptemberében került a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába, rendvédelmi igazgatási alkalmazotti jogviszonyba, majd 2020 júniusától hivatásos állományba. A kirendeltségen humán, gazdasági feladatokat lát el. Feladatait pontosan, lelkiismeretesen és megbízhatóan hajtja végre. A szakterületekkel és az állománnyal jó kapcsolatot alakított ki. Tamás Gyula a Széchenyi István Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola Közlekedés- és Postaüzemi Intézet postaüzemi szakán, üzemmérnök végzettséget szerzett 1987-ben. 1998-ban a Pénzügyi és Számviteli Főiskola Mérnök üzemgazdász Szak Ipari Ágazatán mérnök üzemgazdászként végzett. 

Börzsönyi Zsolt tűzoltó törzsőrmester 2016 júliusában szerelt fel a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományába, beosztott tűzoltóként. 2018 áprilisától hatósági előadói tiszti részfeladatokat lát el, megbízással. A munkaköri feladatai során ellátja a feladatkörébe tartozó, részére meghatározott tűzvédelmi hatósági feladatokat, közreműködik a tűzvédelmi hatósági ellenőrzések megtartásában, továbbá az integrált hatósági (iparbiztonsági, polgári védelmi) tevékenységekben. A feladatait mindig az előírások figyelembevételével, pontosan, kellő körültekintéssel végzi. Börzsönyi Zsolt a Nyugat-magyarországi Egyetem környezettan alapképzési szakán, alkalmazott környezetkutató szakképzettséget szerzett 2011-ben, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelem alapképzési szak, iparbiztonsági szakirányán katasztrófavédelmi szervező (iparbiztonsági szakirányon) szakképzettséget szerzett 2021-ben. 

Gőbl Máté tűzoltó törzsőrmester 2015 februárjában szerelt fel a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, beosztott tűzoltó beosztásba. 2016-tól gépjárművezető, és 2021. októberétől rajparancsnoki tiszti részfeladatokat lát el. Munkája során közreműködik a gyakorlattervek, taktikai helyszínrajzok, műveletirányító tervek kidolgozásában. A rajparancsnoki részfeladatokat jó színvonalon látja el. Határozottan, a jogszabályoknak megfelelően irányítja a rábízott állományt, akik utasításainak maradéktalanul eleget tesznek. Magas felelősségtudattal rendelkezik, jó együttműködési készség jellemzi. Gőbl Máté a Nemzeti Közszolgálati Egyetem alapképzési szakán, katasztrófavédelmi szervező, tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányon szerzett szakképzettséget 2019-ben.   

Patai Gábor tűzoltó törzsőrmester 2009 decemberében szerelt fel a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományába, beosztott tűzoltó beosztásba. 2017. decemberétől szerparancsnok, és 2021. szeptember óta lát el rajparancsnoki tiszti részfeladatokat, megbízással. Munkája során közreműködik a gyakorlattervek, taktikai helyszínrajzok, műveletirányító tervek kidolgozásában. A tűzoltás, kárelhárítás során magas szakmai tudásról tesz tanúbizonyságot. Kimagasló felelősségtudattal rendelkezik, jó együttműködési készség jellemzi. Patai Gábor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelem alapképzési szak, katasztrófavédelmi szervező, tűzvédelmi és mentésirányítási szakirányon szerzett szakképzettséget 2021-ben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában