Vádemelés

2022.03.29. 09:49

Ellenállt a járókeretes idős kecskeméti asszony, ketten sem tudták kirabolni

Vádat emeltek egy rablópárossal szemben, akik tavaly októberben Kecskeméten egy mozgásában korlátozott, 80 éves asszonyra hátulról rátámadtak, és el akarták venni a vállán lévő táskáját.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta: a kecskeméti nő és élettársa – az ügy vádlottjai – a férfi vádlott ötletére kitalálták, hogy az utcán keresnek olyan védtelen járókelőt, akitől a női vádlott könnyen el tudja venni a táskáját. Tavaly  október 15-én délelőtt Kecskeméten, az Akadémia körúton követni kezdtek egy gurulós járókerettel haladó 80 éves asszonyt. A női rabló levette a kabátját és odaadta élettársának, hogy később nehezebb legyen beazonosítani. Majd áldozatuk mögé lépett és az idős hölgy vállára akasztott táskát megpróbálta lehúzni.


A sértett észrevéve ezt megragadta a táskáját és igyekezett magához szorítani. A táska szíja elszakadt és a tartalma pedig kiborult a földre. A női rabló megfogta a táskát, de az idős asszony is húzta maga felé a szíjánál fogva.  A gurulós járókeret eközben felborult és a sértett a földre esett. A rablók – látva a sértett ellenállását – feladták és üres kézzel elszaladtak.


Az idős nő táskájában közel 40 ezer forintnak megfelelő érték volt. A földre esés következtében nyolc napon belül gyógyuló koponya- és vállzúzódást szenvedett.


Az ügyészség a letartóztatásban lévő nőt és társát bűncselekmény felismerésére, elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérletével vádolja és ezért mindkettejükkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségükről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában