Kék hírek

2022.02.27. 17:32

Megtalálták a Majsánál elszaladt migránsokat

Az embercsempészt elfogták, az elszaladt 12 illegális migránst megtalálták a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Baon.hu

Illusztráció. Fotó: police.hu

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály járőrei 2022. február 27-én 14 óra 20 perckor Kiskunmajsa közigazgatási területén egy gépjárművet akartak ellenőrizni. Miután megállt az autó, az ajtót kinyitva több férfi elszaladt.

A gyanú szerint az ottmaradt sofőr segítséget akartak nyújtani abban a csoportnak, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít.

A kutatás eredményeként 16 óra 29 perckor egy 8 fős, majd 17 perccel később a maradék 4 illegális migránst is megtalálták a rendőrök.

A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az embercsempészt előállították, őrizetbe veszik, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában