Kék hírek

2022.01.21. 15:37

Száznyolcvannal menekült a rendőrök elől, megpróbálta leszorítani őket az útról

Vezetés közben alkoholt ivott, előtte pedig kábítószert is fogyasztott az a férfi, aki kedden kora délután Soltvadkerttől egészen az M5-ös autópálya felhajtójáig menekült Fiat Punto-jával a rendőrök elől az 54-es főúton.

Hraskó István

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Központi Nyomozó Főügyészség pénteken közölte, a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt indítványozta a férfi letartóztatását.

A gyanúsítottat január 18-án, kedden kora délután, Soltvadkerten a rendőrök – megkülönböztető fény- és hangjelzés együttes használatával – közúti ellenőrzésre akarták megállítani, de ő gyorsan elhajtott a helyszínről.

- Menekülése során több KRESZ szabályt megszegett, és a közúti közlekedésben szabályosan részt vevő gépjárművezetőket többször veszélyeztette - közölte az ügyészség.

A férfi néhol 170-180 km/óra körüli sebességgel száguldva rátért az 54-es számú főútra. Itt megpróbált leszorítani az útról több őt üldöző rendőrautót, akik a balesetet csak úgy tudták elkerülni, hogy lehúzódtak az autója  elől. A rendőrök lezárták  az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat, így tudták megállásra kényszeríteni az illetőt. Felszólították a férfit, hogy szálljon ki, ő viszont erre hátramenetben elindult, és a mögötte megálló szolgálati rendőrautónak ütközött. Ezután is ellenállt a rendőri intézkedésnek, csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni. Az őrizetben lévő büntetett előéletű férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, míg azt megelőzően kábítószert is fogyasztott.

Rendőri intézkedés folyik. Olvasói fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában