Vádemelés

2021.12.09. 08:38

Lefolyóba öntötte a dizájnerdrogot a kiskunhalasi család, amikor jöttek a rendőrök

Vádat emelt egy kiskunhalasi család négy tagjával szemben, akik „kristály” dizájner drogot vásároltak fel, majd jó fél évig árulták rendszeres fogyasztóiknak.

Hraskó István

509169649

Fotó: AndreyPopov

Dr. Négyessyné dr.Bodó Marianna, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: az ügy négy vádlottja – egy kiskunhalasi család tagjai – 2019 őszétől 2020 márciusáig azzal egészítették ki bevételi forrásukat, hogy „kristály” fantázia nevű dizájnerdrogot vásároltak, és ezt 0,2 grammnyi adagokba kimérve 1000 forintért árulták családi házukban. Az érkező vevők becsengettek, majd a kerítésen át vették át az alufóliába csomagolt árut és adták be a vételárat.

 

A kiskunhalasi rendőrök a háztól távozó fogyasztókkal szemben intézkedtek és tőlük etil-hexedron tartalmú porokat foglaltak le. Amikor aztán az egyenruhások kutatás céljából megjelentek a háznál, a családfő bemenekült a házba, az ajtót felszólításra sem nyitotta ki és mindaddig zárva tartotta, míg valamelyik családtagja a port a fürdőszobai lefolyóba kiöntötte. A nyomozók a házban szétszóródva fehér port, azzal szennyezett kést, digitális mérleget, alufólia darabokat, több mint 1,6 millió forint készpénzt, valamint a lefolyórendszer tisztítónyílásában neveket, összegeket tartalmazó feljegyzéseket találtak és foglaltak le.

 

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a négy családtagot, bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában