Határvédelem

2021.12.25. 07:41

Hatvanegy határsértőt tartóztattak fel a Bács-Kiskun megyei rendőrök

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel.

baon.hu

Illusztráció Fotó: police.hu

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 11 esetben összesen 61 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Csátalja, Nagybaracska, Kunbaja, Vaskút, Hercegszántód-Budzsak és Homorúd közigazgatási területén - olvasható a police.hu-n.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 8 esetben összesen 36 határsértőt tartóztattak fel, Ruzsa, Szeged, Ásotthalom, Öttömös és Röszke közigazgatási területén.

Vas megyében 2 esetben, Vasalja és Kemestaródfa közigazgatási területén 11 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, indiai, tunéziai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 3, Csongrád-Csanád megyében 1 esetben a rendőrök összesen 52 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, 2 esetben embercsempészés és 4 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában