kék hírek

2021.12.02. 13:22

Egy éjszaka alatt 433 parkolószenzort lopott a kecskeméti férfi

Egy 39 éves férfi 433 darab parkolószenzort vitt el az egyik éjszaka folyamán korábbi munkahelyének telephelyéről, majd értékesítette. A tolvaj az arcát mindvégig takarta a kamerák előtt, azonban a Kecskeméti Rendőrök így is elfogták.

baon.hu

 

Járműalkatrészeket gyártó kecskeméti cégnél volt alkalmazott két éven keresztül egy 39 éves helybéli. A férfi targoncavezetőként dolgozott, azonban munkája során több alkalommal okozott kárt, ezért fegyelmi eljárások indultak ellene – olvasható a rendőrségi tájékoztatásban.

A cég és alkalmazottja megállapodtak a munkaviszony megszüntetéséről, azonban mielőtt végleg távozott volna a munkavállaló, kitalálta, hogy meglopja korábbi munkaadóját.

A férfi tudta, hogy az egyik novemberi hétvégén senki sem dolgozik majd a cégnél. Ezért az éjszaka folyamán a helyszíntől nem messze, egy kukoricásnál parkolt le autójával, majd a telephelyre jutás érdekében felszedte a kerítést, és bemászott alatta. A raktárépülethez tartva gondosan ügyelt arra, hogy elrejtse arcát a kamerák elől, valamint sapkát és maszkot is viselt. Az épületbe érve a tolvaj 433 darab parkolószenzort pakolt táskájába, aminek az értéke meghaladja a 1,5 millió forintot.

A rendőrséget a raktárvezető értesítette, mivel hamar észrevették a hiányt. A megyeszékhely nyomozói beszerezték a biztonsági kamerák felvételeit, és elemezni kezdték azokat, valamint tanúkat hallgattak ki az esettel kapcsolatban. A férfi hiába takarta el arcát, így sem sikerült túljárnia a rendőrök eszén, ugyanis hamar beazonosították, majd a tegnapi napon őrizetbe vették.

Kihallgatásán beismerő vallomást tett, valamint úgy nyilatkozott, hogy a lopást követően megijedt, és az alkatrészeket különböző kukákba dobta. A nyomozók kiderítették, hogy a gyanúsított hazudik, és értékesítette a holmit egy nagykőrösi ismerősének, akit pénzmosás miatt hallgattak ki. A házkutatás során megtalálták azt eltulajdonított szenzorok egy részét, amiket visszaadtak a tulajdonosnak. A 39 éves tolvaj ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálódnak.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik