bács-kiskun

2021.11.04. 13:25

A bíróság is eltiltotta a vezetéstől, mégis volán mögé ült az ittas férfi

Szerdán két embercsempészt vettek őrizetbe a megyei főkapitányság munkatársai. A városi közlekedésrendészeti osztály egy ittasan balesetet okozó férfivel szemben folytat eljárást.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Bács-Kiskun megyei rendőrök szerdán 29 esetben összesen 157 illegális migránst tartóztattak fel. További két esetben 2 embercsempész összesen 31 határsértőnek próbált abban segíteni, hogy Nyugat-Európába jussanak, ám mindkettőjüket elfogták, előállították és őrizetbe vették – írja a police.hu.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő egyenruhások 20 migránst akadályoztak meg abban, hogy jogellenesen az ország területére lépjenek.

Megyénkben az elmúlt 24 órában egy súlyos és egy könnyű személyi sérüléssel járó, valamint 15 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén történt rendőri intézkedés.

Szerdán a járőrök és nyomozók kilenc személyt fogtak el, kilencet pedig előállítottak. Négyen bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai 15 óra 50 perckor őrizetbe vettek egy 38 éves helybélit. A férfi a rendelkezésre álló adatok alapján úgy vett részt a közúti közlekedésben egy autóval, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. M. Mihály egy földúton haladt a járművel, amikor – feltételezhetően ittassága miatt – letért az útpadkára, és nekiütközött egy tanya kerítésének, majd egy fának. Az intézkedés során kiderült, hogy a sofőrt a bíróság a vezetéstől – alig egy hónappal ezelőtt – jogerősen eltiltotta. A rendőrök azt is megállapították, hogy a kocsira egy másik jármű rendszáma volt felszerelve. A közlekedésrendészeti osztály munkatársai a férfivel szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség, járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják le az eljárást.

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Soha ne üljön ittasan autóba, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában