kecskemét

2021.10.23. 14:31

Mobil épületek felépítését ígérte, de átverte a megrendelőket

A kecskeméti férfi több mint kétmillió forint kárt okozott, a bíróság 1 hónapra elrendelte a letartóztatását.

baon.hu

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A Kecskeméti Járásbíróság 1 hónapra elrendelte annak a 38 éves kecskeméti férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2021 júniusa és szeptembere között különböző típusú mobil épületek (mobillakás, mobilgarázs, könnyű szerkezetes szendvicspanel épület) felépítésére fogadott el megbízást, azonban minden esetben a pénz átutalása után elérhetetlenné vált. A gyanúsított a cselekményeivel több mint 2 400 000 forint kárt okozott.

A nyomozóhatóság azzal is gyanúsítja a férfit, hogy 2021 júliusában magát tulajdonosnak adta ki azért, hogy bérleti szerződést kössön egy kecskeméti ingatlanra. A bérlőtől félmillió forintot vett át.

A járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a jelenlétének biztosítása, a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának-, illetőleg a bűnismétlés veszélyének megakadályozása miatt rendelte el.

A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított fellebbezést jelentett be, míg a védője az ülésen nem vett részt, így neki még 5 munkanapja van a nyilatkozata megtételére. A fellebbezést a Kecskeméti Törvényszék bírálja el.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában