vádemelés

2021.09.03. 08:07

Kiskorúnak is árultak dizájner drogokat a kalocsai dílerek

Pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emeltek egy férfi, az élettársa és két további bűntársuk ellen, akik 2019-ben és 2020-ban Kalocsán herbál és kristály nevű dizájner drogokat fogyasztottak és árultak több helybélinek, köztük egy kiskorú fiúnak is.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Dr. Schmidt Gábortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk: a 20 éves vádlott már több éve rendszeresen fogyasztott herbált és kristályt, amit részben az egyik ismerősétől, egy 29 éves férfitől vásárolt. Később a 20 éves vádlott a drogot egy internetes portálról szerezte be, amelyet a rendőrség azóta már felszámolt. Olyan is előfordult, hogy a drogot az élettársa nevére rendelte meg, aki nem tudott erről, majd a drog egy részét eladta a 29 éves vádlottársának.

A 29 éves vádlott többször is vásárolt drogot a fiatalabb vádlottól, amit részben maga fogyasztott el, részben továbbértékesítette. A 20 éves dílernek volt több állandó kuncsaftja is, volt olyan fogyasztó, aki legalább 20-30 alkalommal vásárolt tőle. Amikor nem volt otthon, akkor az élettársa, egy 21 éves nő „szolgálta ki” a lakásukon a vevőket, köztük a 29 éves bűntársukat és az ügy negyedik vádlottját, egy 35 éves férfit.

Dr. Schmidt Gábor elmondta, hogy a legidősebb vádlott havonta tízszer vett herbált és kristályt a 20 éves vádlottól és élettársától, egy csomagot 1.000 forintért. A 35 éves férfi a drogot részben elfogyasztotta, részben pedig egy ismerősének adta tovább.

A 20 éves díler mintegy 8-10 alkalommal adott el drogot egy fiúnak, akiről tudta, hogy még kiskorú.

A 18. életévét be nem töltött „kuncsaft” a herbált és a kristályt két másik kiskorúval közösen fogyasztotta el, akik a vásárlásnál is jelen voltak.

A rendőrök 2020. május 27-én fogták el a 20 éves vádlottat, aki letartóztatásban várja a tárgyalást. Az élettársa és a 35 éves vádlott szabadlábon védekeznek, míg a 29 éves bűntársuk bűnügyi felügyelet alatt áll.

A járási ügyészség a vádlottakat új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, illetve – az élettárs és a 35 éves vádlott esetében – új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétségével vádolja. Az ügyész a 20 éves vádlottal szemben végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás, míg az élettársával szemben elzárás kiszabását indítványozta. A másik két vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pártfogó felügyelet kiszabását indítványozta az ügyészség. A vádlottak bűnösségéről a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában