bűncselekmény

2021.09.04. 10:41

Fogolyszökés miatt ítéltek el egy férfit Kiskőrösön

A Kiskőrösi Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül 1 év börtönre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 49 éves pápai férfit, akit fogolyszökéssel vádolt a Kiskőrösi Járási Ügyészség.

baon.hu

Forrás: shutterstock

Fotó: illusztráció

A férfivel szemben a Budaörsi Járási Ügyészség folytatott eljárást kábítószer birtoklás miatt, mely ügyben a Budaörsi Járásbíróság a bűnügyi felügyeletét rendelte el. Ennek értelmében Bács-Kiskun megye területét engedély nélkül nem hagyhatta el, továbbá jelentkezési kötelezettséget is előírtak számára, amit a Kiskőrösi Rendőrkapitányságon kellett teljesítenie, továbbá technikai nyomkövető eszközt is alkalmaztak a mozgásának nyomon követése érdekében.

A Budaörsi Járásbíróság 2019. február 19-re megidézte a férfit, aki nem jelent meg, hanem a technikai eszköz eltávolítását követően engedély nélkül Spanyolországba távozott, ahol 2020. augusztus 7-én fogták el, majd október 1-jén Magyarországra szállították.

Az ítélet jogerős, a férfi a büntetéséből feltételes szabadságra nem bocsátható.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában